Onrechtvaardigheid

Meer dan 10 jaar geleden liep ik met het idee rond om iets te doen met aanpak van woon-en adresfraude. Ik was op dat moment zelf al meer dan 15 jaar werkzaam in de sociale zekerheid en zag dat deze vorm van fraude nog vrij weinig aandacht kreeg. Vaak had het geen prioriteit en dus was er eenvoudigweg geen budget voor vrijgemaakt. Ook ontbrak vaak de kennis en ervaring om zo’n zaak nu echt eens aan te pakken. Met mijn kennis en ervaring ben ik de boer op gegaan en niet veel later was Adviesburo Veerkracht een feit.

Mijn boodschap kwam over, de klanten kwamen, het bedrijf groeide en die stijgende lijn is er nog steeds. En daar ben ik trots op. Het is intussen ook meer geworden dan alleen woon- en adresfraude. Het gaat eigenlijk om het handhaven van de totale leefbaarheid binnen een woonwijk. Daar hoort ook de aanpak van overlast bij. Een taak waarbij je veel kunt betekenen voor bewoners.

Na al die jaren doe ik nog steeds met plezier wat ik doe. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat mijn bedrijf is ontstaan omdat ik eenvoudigweg niet tegen onrecht kan. Een gezin wat ieder dubbeltje om moet draaien om de huur te betalen terwijl de buren dik verdienen aan de onderverhuur van hun huurhuis. Een alleenstaande die getreiterd en bedreigd wordt door de buren. Mensen die denken alleen op de wereld te zijn en de complete straat terroriseren met geluidsoverlast. Mijn haren gaan ervan overeind staan: het klopt gewoon niet. Ik moet er iets mee.

En zo is het gekomen. Een eigen bedrijf hebben waarmee je recht kan doen aan je eigen rechtvaardigheidsgevoel: mooier dan dit wordt het niet.

Richard Gerrits

Adviesburo Veerkracht